Jump to content


Photo

Promjena Jezika Foruma

Promjena Jezika i prevod foru

No replies to this topic

#1 ForumVojnik

ForumVojnik

    Advanced Member

  • Administrators
  • 99 posts

Posted 07 February 2014 - 11:35 PM

Zadani jezik foruma je Engleski ali mogu??e je promjeniti jezik vrlo lako na bilo kojoj stranici.U dnu svake stranice nalaze se opcije za promjenu jezika i teme pod opcijama:

 

Change language/Promjeni jezik  i Change Theme/promjeni temu

 

Ukoliko ??elite koristiti forumske opcije na jezicima Cro/BiH/Ser u dnu svake stranice mo??ete birati izmedju 2 opcije:

 

1.Engleski

2.Cro/BiH/Ser1

 

Tre??a opcija "ne biraj" je back up i tu je samo zbog toga ??to je prevod jo?? u toku,uglavnom birajte izmedju ove 2 navedene opcije

 

E sad po??to za ovu verziju forum ne postoji oficijalni prevod, Cro/BiH/Ser1 je moj prevod koji je jo?? u toku i skoro je gotov,ustvari ovaj dio koji se vidi s korisni?ke strane j skoro gotov,ostalo je Administratorski i moderatorski panel.Naziv je takav kakv je jer prevod nije radjen u samo jednoj jezi?koj varijanti a nije bilo ni mogu??e jer su na prevodu pored mene radila jo?? dva momka jedan iz hrvatske a drugi iz Srbije.

tako da ?ete negdje vidjeti tjedan a negdje sedmicu..itd,to ??e biti ispravljeno u narednom periodu a za sada je pririoritet napraviti prevod da svi mogu koristiti opcije foruma,bloga...itd

Sve sugestije,ispravke ili ako smatrate da imate primjedbu na neku frazu koja je po vama slabo prevedena mo??ete iznjeti ovdje,a ako je neko zaintersovan za rad na prevodu neka po??alje PP.

Evo fotka gdje se mo??e vidjeti dio foruma gdje je mogu??e izvr??iti promjenu jezika

 

Screenshot_2.png
screenshot on pc

Reply to this topic  


Cafe.ba